Datum: 02.11.2010
Vložil: J. Žáčková
Dobrý den, jelikož jsem byla mimo Prahu a nemohla jsem se účastnit shromáždění vlastníků - což mne dosti mrzí :) - mám informace pouze z vašeho zápisu... Máte informace proč bylo vypsáno nové výběrové řízení na správce objektu a byli jste seznámeni s hodnotícími kritérii, za kterých byla vybrána nová společnost? Jakou formou dá BPT (nebo jak se vlastně nově jmenují) vědět o termínu shromáždění se zástupcem nové správcovské společnosti? Měla jsem pár připomínek, které se týkají společných prostor a okolí našeho domu, ale většinu bodů jsem našla na seznamu. Jen snad, že by stálo za to při údržbě zeleně kolem objektu přihlédnout i k estetické stránce věci (minimálně alspoň k dodržení stejné výšky při prořezu keřů), ale především také úklidu kolem objektu. "Spolubydlící" kteří z oken hážou celé tašky odpadků od Mc Donalda a nemluvím o nedopalcích při pokuřování z okna či balkónu, kazí nám ostatním nejen pohled z okna, ale bohužel dělají z okolí našeho domu smetiště. bylo by dobré zahrnout do úklidu i pravidelný sběr odpadků na pozemku. Jak je v nové smlouvě o úkldu objektu zajištěn úklid sněhu v zimním období? Dostali jsme k nahlédnutí geometrický plán s nově - nedobrovolně - nabytými pozemky? Máme tam i chodníky? Nová vyhláška sice přenáší tíhu odpovědnosti za úklid sněhu na město, ale jistě si dobře pamatujete jak to tady vypadlo v minulé zimní sezóně... A to jsem si ještě vzpomněla na dost akutní opravdu jednotlivých stupňů schodiště do domu. Asi před 1/4 rokem jsem na těchto schodech málem zlomila nohu... Díky. J. Žáčková
Odpovědět
Datum: 11.11.2010
Vložil: Patricie
Dobrý den paní Žáčková ,
V první řadě bych Vám chtěla poděkovat , zato že tu píšete..... ráda bych aby tyto stránky fungovaly a zároven jsme se mohli domlouvat a informovat pak i případně realizovat upravy , opravy a služby v našem domě.
V nejbližší době zde dodám oficiální zápis ze shromáždění ale bohužel zápis byl vrácen SBD PRAHA k přepracování ( jelikož nebylo vše v zápisu vpořádku).
1. Co se týče výběrového řízení – V Letňanech většinu domu správcuje firma SBD Praha , hodně společenství nebylo spokojeno s touto firmou , proto bylo vypsáno výběrové řízení na novou správcovskou společnost a taktéž tedy nám nabídnuto buď zustat nadále u SBD Praha nebo vyměnit správce domu. Rozhodli jsme se vyměnit a to za FPS s.r.o. (1z5 firem , která byla uvedena na pozvánce na shromáždění). Na shromáždění byli přítomni zástupci firem SBD Praha a FPS.s.r.o. V případě, že se povede rozvázat smlouva do konce roku s SBD Praha (( pro vysvětlenou jelikož ve smlouvě není klasická výpovědní lhůta 2 měsíce ale do dubna letošního roku se měla dát výpovět a pak by se rozvázala smlouva k 31.12.2010. tak musíme počkat na vyjádření SBD Praha)). V případě že se rozváže smlouva s SBD Praha tak od 1.1.2011 bysme měli spolupracovat s FPS s.r.o. Bude se pak konat mimořádné shromáždění , ale bylo by dobré se nejdříve sejit (vlastnici) a dát dohromady program – podbody ke shromáždění.
2. Jakmile se dovím nové informace o rozvázání / nerozvázání smlouvy s SBD Praha, dám hned vědět na těchto stránkách.
3. BPT Prague se přejmenovalo na CPI Byty
4. Ohledně zeleně : abych pravdu řekla nevím jestli SBD Praha zajištovala uklid zeleně (zastřižení sekání trávníků atd.) přes nějakou firmu, ale pokusím se zjistit. .... vím jen , že se o to starali 2 lidé z našeho domu . Myslím že vše dohodnem s novu správcovskou firmou FPS s.r.o. (zdali na to mít firmu nebo se o zeleň bude starat někdo znás ). Chodníky do zeleně nepatří .
5. Ohledně uklidu domu : v zimním období se bude odstraňovat naledí a sníh před schodištěm a na schodišti u předních vchodových dveří domu , bude zajištěn i posyp. Uklid chodníku a parkoviště by mělo zajištovat město , buď musíme šlapat na úřad a nebo si zajistit a platit firmu . Moc dobře si pamatuji jak to tu každoročně při napadnutí sněhu vypadá (mockrát jsem se sama válela mezi auty nebo s přítelem ráno vytlačovali auto z parkoviště).
Jen pro informaci CPI byty , již zařídilo - vyřizuje
• odstranění schránek - ještě se bude malovat vestibul .
• bude přiděláno brano na 2 vstupní dveře , aby se zavíraly dveře u velkého výtahu při průvanu.
• v přízemí za výtahem u vchodu na schodiště se přidělá lišta atd. aby se lino netrhalo.
• hlučnost výtahu
• řeší se reklamace nátěrů u výtahů/klece.
Jakmile se podepíše nová smlouva s FPS s.r.o., tak na shromáždění můžeme pak debatovat o nových zvoncích , osvětlení na schodech , nových oknech v celém domě , zateplení ..... atd.
Uvidíme jak vše dopadne.
S pozdravem P.Nováková
Odpovědět
Datum: 23.11.2010
Vložil: Jitka Žáčková
Díky za odpověď. Pěkný den JŽ
Odpovědět
Datum: 03.06.2009
Vložil: Patricie
Ráda bych poprosila vlastníky/nájemníky ve dvanáctém a jedenáctém patře v našem domě, kteří byli vytopeni 11.5 a 22.5. 2009 „vlastně vždy, když leje jako z konve" aby apelovali na opravě střechy.
Odpovědět
Datum: 05.06.2009
Vložil: Novotná
Dobrý den, chci jen informovat,že jsme jedni z těch vytopených a se spolecnosti BPT jedname jak ústne tak pisemně po každem dešti ale bohužel bez úspěchu. Po dlouhem pátraní jsme sehnali čislo na pana Slavika, který by měl tuto zaležitost řešit ale ten to obratně přehodil na pravničku takže se nic neděje a my se obáváme každeho deště aby jsme nebyli opět vytopeni. Pokud by někdo věděl jak s BPT komunikovat a mít úspěch budu rada když se s námi o tuto zkušenost podělí.
Odpovědět